Зеленський: З початку 2024 року збито вже 359 "шахедів"

Зеленський: З початку 2024 року збито вже 359

Президент України Володимир Зеленський розповів, що з початку 2024 року російські окупанти знищили щонайменше 359 ворожих "шахедів". Про це він написав в своєму Telegram-каналі.

"Від початку року й по цей час збито вже 359 "шахедів". Влучність наших захисників неба, робота РЕБ, підтримка кожного з наших партнерів щодо повітряного щита - це буквально порятунок життів", - зазначив глава держави.

Крім того, український президент подякував українським захисникам і захисницям, які кожного дня рятують інфраструктуру та мирних жителів.

Варто зазначити, що пріоритетом у 2024 році залишається посилення ефективності мобільних вогневих груп і щоб ще більше регіонів отримали захисні системи РЕБ. 

Нагадаємо, що росіяни знову атакували Україну баражуючими боєприпасами. Цієї ночі окупанти випустили 31 дрон-камікадзе, атака головним чином була спрямована на ураження Одещини та Харківщини.

Як повідомляли "Ми-Україна", засоби ППО розташовані таким чином, щоб найбільш ефективно і раціонально збивати повітряні цілі. А про звуження кільця ППО й мови бути не може. 

Головне