В Латвії збірним законодавчо заборонили грати проти росіян та білорусів

В Латвії збірним законодавчо заборонили грати проти росіян та білорусів

Сейм Латвії заборонив національним спортивним командам грати проти росіян та білорусів. Відповідне рішення було затверджено на законодавчому рівні після ухвалення латвійськими парламентарями поправок до законодавства.

Таким чином, відтепер збірні Латвії не гратимуть з росіянами та білорусами, навіть якщо ті виступатимуть під нейтральними прапорами.

Також поправки передбачають, що Латвія не зможе організовувати змагання збірних з командних видах спорту, у яких під своїм чи нейтральним прапором братимуть участь росіяни чи білоруси.

Дана заборона розповсюджується на всі ігрові видів спорту дорослих, молодіжних та юніорських вікових категорій. Однак не стосується участі латвійських спортсменів у Олімпіаді, адже там останнє слово Олімпійський комітетом країни.

У Сеймі Латвії наголосили, що ухвалили дане рішення на знак солідарності з Україною. Разом з тим у парламенті наголосили, що будуть принципово блокувати усі спроби росіян легітимізувати свої воєнні злочини через спорт.

Як повідомляли "Ми-Україна", чемпіонка світу зі стрибків у висоту Ярослава Магучіх розпочала свій сезон 2024 року, беручи участь у "бронзових" змаганнях World Athletics Indoor Tour у німецькому Котбусі в середу, 31 січня.

Головне