В Європарламенті запропонували передати Україні конфісковану ліванську військову техніку

В Європарламенті запропонували передати Україні конфісковану ліванську військову техніку

В Європейському союзі виникла ініціатива передати Україні військову техніку, яка була конфіскована минулого року біля берегів Лівії. Це рішення було оголошено депутатами Європарламенту.

За інформацією видання Politico, на підставі дослідження, опублікованого нідерландською телевізійною програмою RTL Nieuws, члени Європейського парламенту взяли на себе завдання залучити країни ЄС до передачі конфіскованої військової техніки українській армії.

За даними видання, євродепутати намагаються знайти практичне використання для 146 одиниць бронетехніки, які були конфісковані в 2022 році під час двох операцій в рамках військово-морської місії ЄС IRINI з метою забезпечення дотримання ембарго ООН на постачання зброї до Лівії.

Нідерландський депутат від ліберальної партії, Барт Гротуйс, закликав членів Європарламенту підписати лист до закінчення робочого дня у четвер, 26 жовтня.

"Ми закликаємо вас передати Україні захоплені транспортні засоби операції IRINI та аналогічне військове обладнання чи боєприпаси з цієї чи інших операцій ЄС", – йдеться в листі.

Цей лист буде відправлений державам-членам Комітету з питань політики та безпеки Європейської ради, який відповідає за політику безпеки, і Комітету європейського сприяння миру, який відповідає за позабюджетне фінансування ЄС для України.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Міністерство охорони здоров'я Гази, яке перебуває під контролем угруповання ХАМАС, стверджує, що понад 6500 палестинців загинули внаслідок конфлікту, що спалахнув після атаки бойовиків на Ізраїль 7 жовтня.

Головне