В ЄС занепокоєні наміром рф створити базу Чорноморського флоту в окупованій Абхазії

В ЄС занепокоєні наміром рф створити базу Чорноморського флоту в окупованій Абхазії

Наміри росії створити військово-морську базу чорноморського флоту у окупованій Абхазії дуже непокоять Європейських союз. Про це заявив речник ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Петер Стано.

"Військова присутність росії у регіонах Абхазії та Південної Осетії, що відкололися від Грузії, є незаконною. Вона порушує суверенітет і територіальну цілісність Грузії, принципи міжнародного права та міжнародні зобов’язання, взяті росією відповідно до угоди від 12 серпня 2008 року та заходи щодо її виконання від 8 вересня 2008 року", - йдеться у заяві Стано.

Також представник Європейського союзу заявив, що у разі розміщення росією бази чф рф в регіоні ще більше посиляться напруженість та загроза стабільності.

"Європейський союз знову заявляє про свою тверду підтримку незалежності, суверенітету та територіальної цілісності Грузії в межах її міжнародно визнаних кордонів", - наголосив Петер Стано.

Нагадаємо, раніше голова окупаційної адміністрації Абхазії Аслан Бжанія заявив про намір росії розмістити кораблі чорноморського флоту на абхазькій базі. За його словами, сторони вже досягнули відповідних домовленостей і навіть підписали угоду.

Як повідомляли "Ми-Україна", військовий експерт Сергій Грабський заявив, що у рф нині фізично немає достатньої кількості засобів протиповітряної оборони, щоб повноцінно закрити небо над країною.

Головне