В Італії скасували показ російського пропагандистського фільму про війну проти України

В Італії скасували показ російського пропагандистського фільму про війну проти України

В Італії, у місті Вітербо в регіоні Лаціо, скасували показ російського пропагандистського фільму "Свідок" про війну проти України, який було зняти за кошти Міністерства культури рф.

Про це повідомила газета Tuscia Web з посиланням на заяву театру San Leonardo. Як зазначається, у фільмі 2023-го року випуску дискредитуються українські військові та транслюються брехливі пропагандистські штампи росії.

Показ цього фільму у місті Вітербо, який мав початись 18 лютого, був анонсований також проросійським кореспондентом Андреа Лучіді на його сторінці в X (колишній Twitter).

Театр у своїй заяві заявив, що є далеким від "політичних акцій та намірів" і там завжди дотримуються критичного сприйняття. У театру також поясняють, що зупиняють показ фільму, адже про його проведення офіційно в соцмережах не оголошували.

"Ми хочемо наголосити, що театр San Leonardo, отримавши таку пропозицію, вважав за доцільне не проводити показ, усвідомлюючи, що фільм може бути суперечливим для багатьох глядачів", - йдеться в заяві.

Видання Sky TG24 пише, що проросійські діячі та організації, що діють в Італії, вже достатньо тривалий час возять цей фільм регіонами і роблять спроби продемонструвати його місцевим. Зокрема, у місті Болонья також щодо запланованого на 27 січня показу тривають суперечки. Мер міста Маттео Лепоре засудив плани показати пропагандистську кінострічку.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, ворожа пропаганда, використовуючи Telegram-канали, стала активно поширювати дані про нібито відмову української влади провести обмін полоненими з рф у форматі "300 на 300".

Головне