В Італії дозволили використовувати фашистське вітання

В Італії дозволили використовувати фашистське вітання

В Італії дозволили використовувати фашистське вітання під час мітингів, але тільки у тих випадках, коли це не загрожує громадському порядку і не націлене на відродження забороненої фашистської партії. 

Про це повідомило CNN. Як зазначається, після того, як Верховний суд ухвалив це рішення, кілька членів опозиційних партій Італії та лідери єврейської громади розкритикували це. Вони мають намір виступити проти цього.

Рішення ухвалили через понад 10 днів після оприлюднення відео в мережі, на якому 150 осіб здійснюють фашистське вітання – так зване "римське вітання". Це відбулось у центрі італійської столиці Риму на згадку про вбивство 7 січня 1978 двох членів правої молодіжної групи.

Верховний суд не пов'язав своє рішення з мітингом 7 січня перед колишньою штаб-квартирою неофашистської партії Італійського соціального руху (MSI). Крім того, внаслідок цього мітингу не було здійснено жодних арештів, але розслідування продовжується.

"Рішення касаційного суду встановлює, що римське вітання не є злочином, якщо не існує конкретної небезпеки відновлення фашистської партії, як це передбачено статтею 5 закону Шельби, або не існує конкретних цілей расової дискримінації та насильства, як це передбачено законом Манчіно", - заявив адвокат Доменіко Ді Тулліо.

Нацистське вітання - це жест, при якому права рука, зігнута в лікті, піднімається догори з вигнутою долонею та вказівним та середнім пальцями направленими вперед. Жест використовували нацисти під час Другої світової війни та за режиму Адольфа Гітлера в Німеччині.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, міська влада італійського міста Модена скасували пропагандистську виставку про тимчасово окупований Маріуполь. Речник МЗС Ніколенко закликав і інші міста не надавати майданчики для таких проросійських виставок.

Головне