В Іспанії затримали сутенерів, які продавали українських біженок у сексуальне рабство

В Іспанії затримали сутенерів, які продавали українських біженок у сексуальне рабство

Іспанська поліція затримала п'ятьох осіб, причетних до сексуальної експлуатації біженок з України. Серед затриманих – двоє українців, двоє росіян і один громадянин Іспанії.

Про це повідомила пресслужба Європолу 21 червня.

Національна поліція Іспанії знешкодила злочинну групу, яка займалася торгівлею людьми з метою сексуальної експлуатації. Зловмисники заманювали українок, обіцяючи їм оформлення віз біженців, фінансову підтримку та роботу.

Правоохоронці ідентифікували 14 жертв. Затримано п'ятьох злочинців.

З'ясувалося, що зловмисники почали свою діяльність у 2020 році. Вони вербували потенційних жертв через соціальні мережі, представляючись менеджерами кадрового агентства. Жертвам пропонували роботу у сфері обслуговування, зокрема хостес. Найчастіше жертвами ставали українки та громадянки Білорусі.

Жертви були обрані за національною ознакою і привезені до Іспанії за туристичними візами, обіцяючи легальну роботу в індустрії розваг і туризму. В Іспанії їм наказували подавати заяви на тимчасовий захист у зв'язку з війною в Україні. Після цього жертви отримували посвідку на проживання в Іспанії та обіцяні пільги на роботу, пов'язані з цим захистом.

Проте замість обіцяної роботи жінок змушували займатися проституцією. Злочинцям вдалося обдурити велику кількість жінок, яких утримували в трьох будинках. Жертв навмисно ізолювали, мінімізуючи ймовірність втечі та повністю контролюючи їх.

Як писав "Ми-Україна" раніше, на півдні Гази 21 червня під обстріл потрапив наметовий табір біженців, внаслідок чого загинули і отримали поранення десятки людей. Ізраїль заперечує свою причетність до цієї атаки.

Головне