В Ірані померла 16-річна Арміта Гераванд, яка пробула місяць у комі після зустрічі з поліцією моралі 

В Ірані померла 16-річна Арміта Гераванд, яка пробула місяць у комі після зустрічі з поліцією моралі 

В одній з лікарень Ірану у суботу, 28 жовтня, з життя пішла Арміта Гераванд. 16-річна дівчина перебувала у комі з 1 жовтня, саме у той день її було затримано поліцією моралі за відсутність хіджабу. 

Про смерть Гераванд повідомило іранське державне інформагенція IRNA, на яке посилається Reuters. Загибель підлітка підтвердила також норвезька правозахисна організація Hengaw. 

Минулого тижня ЗМІ Ірану писали про смерть головного мозку потерпілої

Як відомо, першими про трагічний інцидент з Гераванд публічно повідомили правозахисні організації. Вони опублікували дані про її ушпиталення та показали світлини, на яких дівчина непритомна і перебуває на апараті життєзабезпечення.

За їхніми даними, зустріч Арміті з представницями поліції моралі Ірану сталась у метро. Дівчина була без хіджабу, а тому і привернула їхню увагу. Між сторонами виник конфлікт, під час якого правоохоронниці штовхнули дівчину. Арміті впала та втратила свідомість, її відвезли до лікарні. Вже 5 жовтня постраждала впала в кому. 

Іранська влада оприлюдненні правозахисниками дані спростовує, натомість стверджує, що дівчина знепритомніла через низький тиск.

арміні.jpg (116 KB)

Нагадаємо, минулого тижня Революційний суд в Ірані засудив до тюремного ув'язнення двох журналісток, які торік висвітлювали загибель Махси Аміні після затримання поліцією моралі. Йдеться про Нілуфар Хамеді та Елахех Мохаммаді. Іранські державні ЗМІ заявили, що жінок було засуджено до 13 і 12 років в'язниці відповідно за інші обвинувачення, серед яких співпраця зі США. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, в липні іранська влада оголосила про старт нової кампанії з примушування жінок дотримуватися ісламського дрескоду. В країні після 10 місяців "простою" відновила роботу так звана "поліція моралі".

Головне