В Індонезії почалося виверження вулкану, 11 людей загинуло (відео)

В Індонезії почалося виверження вулкану, 11 людей загинуло (відео)

У результаті виверження вулкана Мерапі в Індонезії загинули 11 альпіністів, ще 12 людей вважаються зниклими безвісти, передає The Guardian.

У неділю, 3 грудня, із кратера вулкана викинуло шлейфи білого та сірого попелу, що охопили декілька навколишніх сіл. В провінції Західна Суматра, де виникла катастрофа, триває операція з рятування.

Два маршрути для сходжень на вулкан було закрито. Мешканцям, які проживають на схилах Мерапі, порадили утримуватися на відстані 3 км від гирла кратера через можливі викиди лави.

На вершині опинилося 75 альпіністів, які розпочали свій похід на вулкан за день до виверження. Для їхнього пошуку було задіяно понад 160 осіб, включаючи поліцейських і солдатів.

З 26 людей, які не були евакуйовані, знайшли 14, серед яких троє вижили, а 11 померли. Ще 12 альпіністів вважаються зниклими безвісти.

Ще восьмеро врятованих були госпіталізовані, включаючи тих, у кого опіки, та одного зі зламаною кінцівкою.

Вулканічний попіл піднявся на висоту понад 3000 метрів і охопив кілька сіл, блокуючи сонячне світло. Людям роздали маски і закликали носити окуляри для захисту від вулканічного попелу. Висланцям Мерапі проживає близько 1400 осіб, а найближчі села розташовані за п'ять-шість кілометрів від вершини.

Як писав "Ми-Україна" раніше, на острові Нова Британія почалося виверження вулкану Улавун. Вулкан викинув у небо хмару попелу, що призвело до скасування деяких авіарейсів. Висота стовпа диму та попелу досягла 15 000 метрів.

Головне