В Естонії закликали створити трибунал для керівництва рф

В Естонії закликали створити трибунал для керівництва рф

Прем’єр-міністрка Естонії Кая Каллас закликала до утворення міжнародного трибуналу для покарання тих, хто відповідає за російське вторгнення в Україну, передає DW.

Каллас відзначила наявність Міжнародного кримінального суду для переслідування воєнних злочинів, однак вона висловила думку, що також слід створити трибунал щодо злочинів агресивної війни.

Під час вручення німецької премії імені Маріон Дьонхо у Гамбурзі, Каллас закликала до створення міжнародного трибуналу для високопосадовців рф, відповідальних за агресивну війну.

Вона підкреслила, що агресивна війна - це корінь всіх злочинів, і відповідальні за неї посадовці повинні бути притягнуті до відповідальності.

Нещодавно Комітет із закордонних справ Палати представників Конгресу США та Європейський парламент вже висловились за створення спеціального трибуналу для покарання російських злочинів проти України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Європейський погляд на майбутню росію

Нагадаємо, в Україні вже задокументували понад 110 тисяч воєнних злочинів рф.

"На сьогодні задокументовано понад 110 тис. порушень російськими окупантами законів і звичаїв війни. Зібрати належну доказову базу всіх тих звірств, які скоюють росіяни на нашій землі, - це дуже відповідальна й історично вагома робота", - заявив український президент.

Україна продовжує роботу зі встановлення усіх, хто віддає злочинні накази, зокрема щодо викрадення українських дітей.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, у Москві горів завод з виготовлення спеціалізованих автомобілів.

Головне