В Естонії планують припинити фінансування російськомовної освіти

В Естонії планують припинити фінансування російськомовної освіти

Естонія планує припинити фінансування освіти російською мовою та прагне перейти на єдину естонськомовну освіту. Про це повідомила прем'єр-міністерка країни Кая Каллас, передає TV3.

Як повідомляє TV3, прем'єр-міністрка країни Кая Каллас зазначила, що уряд "не має наміру зросійщувати естонських дітей": "Навпаки, уряд має намір припинити фінансування російськомовної освіти і перейти на єдину естонськомовну освіту", – зазначила вона.

"У конституції написано, що державною мовою Естонії є естонська, і кожен має право навчатися естонською мовою", – додала Каллас.

При переході на уніфіковане навчання під час вибору форми навчання необхідно враховувати навички вивчення мови дитиною, а навчання має бути лінгвістично та методично застосоване до нього. 

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський заявив, що замороження війни рф проти України не стане її кінцем. Він вважає, що будь-який заморожений конфлікт зрештою спалахне знову. Про це він повідомив на Всесвітньому економічному форумі у швейцарському Давосі.

"Будь-який заморожений конфлікт зрештою спалахне знову. Після 2014 року були спроби заморозити війну на Донбасі. Були дуже впливові гаранти цього процесу… Але путін є хижаком, який не задовольняється “замороженим продуктом”. І нам потрібно захищати себе, наших дітей, наші будинки, наші життя. І ми можемо це зробити", – заявив президент.

Як писали "Ми-Україна" раніше, союзники російського президента Володимира Путіна в Тегерані та Пхеньяні використовують його безумство, допоки в нього ще є технології та ресурси, щоб їм платити.

Таку думку висловив президент Володимир Зеленський під час Всесвітнього економічного форуму в швейцарському Давосі.

 

 

Головне