В ДБР розповіли про перевірки військкоматів: Вже маємо 21 підозру і це не кінець

В ДБР розповіли про перевірки військкоматів: Вже маємо 21 підозру і це не кінець

Після перевірки військкоматів вже оголошено 21 підозру та є вісім обвинувальних актів. Про це розповіла радниця з комунікацій ДБР Тетяна Сапьян в ефірі національного телемарафону “Єдині новини” на каналі “Ми-Україна”. 

"Військкомати і ТЦК перевіряли, до них особлива увага була прикута з початку повномасштабного вторгнення. Особливо коли ДБР почало отримувати певні "дзвіночки", що певні уповноважені особи використовують "сірі" схеми і за певну винагороду в доларах чи гривнях вирішують питання з "липовими" медичними довідками про непридатність до військової служби, про опікунство, про інвалідність. Ці "дзвіночки" були і впродовж року, просто зараз набралася цих повідомлень критична маса. Завдяки роботі журналістів, ця тема показала, що деякі військкоми можуть дозволити купувати собі за кордоном в умовах війни в Україні за мільйони євро маєтки. Це викликало суспільний резонанс", - зазначила Сапьян.

Також вона заявила, що 21 підозра це не кінець. 

"Сьогодні також будуть новини, які стосуються зловживань у ТЦК", - розповіла Сапьян.

І додала: "У нас вже є 8 обвинувальних актів, в яких фігурують 16 представників військкоматів. Ці обвинувальні акти вже в суді. Тобто наступний етап це вже буде вирок".

Як повідомляли "Ми-Україна", Національна поліція затримала одразу в трьох областях посадовців військкоматів, які організували схеми ухилення від призову. Йдеться про посадовців Волинської, Дніпропетровської і Чернівецької областей. Суми хабарів, які отримували фігуранти, коливалися від 9 тис. гривень до 1,5 тис. доларів (понад 55 тис. гривень).

Головне