В Британії засудили ведучих подкасту, які закликали вбити принца Гаррі та його сина

В Британії засудили ведучих подкасту, які закликали вбити принца Гаррі та його сина

Двоє ведучих подкасту, що закликали до вбивства принца Гаррі та його маленького сина, були звинувачені в білому супрематизмі та засуджені британським судом.

За інформацією агентства АР, Крістофер Гіббонс і Тайрон Паттен-Волш були звинувачені у расизмі, антисемітизмі, ісламофобії, гомофобії та жінконенавистництві, сприяючи насильству проти етнічних меншин.

Суд визначив, що обидва ведучих підтримували расистські та ворожі ідеї, закликаючи до насильницьких дій проти меншин. Вони пропагували думку про те, що біла раса повинна боротися за своє існування, використовуючи агресію проти інших груп населення.

Суд призначив Крістоферу Гіббонсу покарання у вигляді восьми років ув'язнення, тоді як Тайрону Паттен-Волшу було призначено сім років. Після звільнення обидва знаходитимуться під наглядом трьох років.

Суддя Пітер Лоддер вказав, що хоча вони мали право на свої переконання, вони перейшли межі, прославляючи екстремістів та розпалюючи ворожнечу. Їхні висловлювання були визнані образливими та небезпечними, а їхні дії призвели до засудження за вісім пунктів звинувачення у заохоченні тероризму.

Гіббонса додатково визнали винним у поширенні терористичних документів через його онлайн-бібліотеку, яка мала понад 2000 передплатників. Коммандер Домінік Мерфі зазначив, що матеріали, які вони поширювали, могли втягти вразливих людей, особливо молодь, у тероризм.

Довідка.

Супрематизм - це переконання у переважанні певної раси, виду, етнічної групи, релігії, статі, системи вірувань або культури над іншими, яке наділяє тих, хто ідентифікується з цими параметрами, правом домінувати, контролювати або керувати тими, хто не поділяє таких ідентифікацій.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, на Волині правоохоронець на смерть збив 14-річного підлітка.

Головне