В Армії Ізраїлю відповіли на погрози ХАМАС стратити полонених

В Армії Ізраїлю відповіли на погрози ХАМАС стратити полонених

Страта бойовиками ХАМАС захоплених ізраїльських заручників жодними чином "ситуацію не покращить". Так речник ЦАХАЛу Річард Гехт прокоментував погрози ісламістського угруповання вбивати цивільних полонених у відповідь на бомбардування Ґази. 

"Якщо вони завдадуть шкоди одній із цих бабусь, одному із цих немовлят або дітей, це не покращить ситуацію, і вони це знають", - наводить його слова CNN.

За оцінкою ізраїльською влади, у полоні у ХАМАС перебуває близько ізраїльтян. Заручників, серед яких жінки і діти, бойовики утримують на території Сектору Ґази. Саме угруповання заявляє, що має 100 заручників, серед яких офіцери ЗС Ізраїлю.

Гехт додав, що ЦАХАЛ попереджає палестинців у Ґазі перед завданням ударів по певних об'єктах та цілях. Для цього Армія Оброни Ізраїлю використовує зокрема соціальні мережі.

"Ми будемо повідомляти, як зможемо... Людям доведеться виїжджати", - підкреслив він.

Нагадаємо, Військово-повітряні сили ЗС Ізраїлю продовжують завдавати ударів по Сектору Ґази. Від 8 жовтня Армія оборони країни авіаударами вщент зруйнувала 790 житлових будинків і пошкодила ще 5 330 на території напіванклаву, інформує Управління ООН з координації гуманітарних питань. Лише у ніч з 9 на 10 жовтня Армія оборони Ізраїлю завдали ураження більш як 200 об'єктам у Секторі Ґази.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Збройні сили Ізраїлю відправили до спільної з Ліваном ділянки кордону додаткові війська. В країні не виключають ймовірного нападу "Хезболли".

 

Головне