В аеропорту Франкфурта сотні фермерів вийшли на протест

В аеропорту Франкфурта сотні фермерів вийшли на протест

В аеропорту німецького Франкфурта сотні фермерів протестували проти закінчення терміну відшкодування податків на сільськогосподарське дизельне пальне. Про це повідомляє видання DPA.

Фермери вирушили до аеропорту близько 6 ранку за місцевим часом у суботу вранці.

Заявили про залученість 2000 тракторів, але пізніше з'ясувалось, що їх від 500 до 600.

Акція протесту навколо території аеропорту була запланована, тому поліція очікувала перекриття дороги до другої половини дня.

"Те, що стосується авіації, повинно також стосуватися нас, фермерів: авіаційне паливо досі не оподатковується, оскільки це поставило б німецьку авіацію у невигідне конкурентне становище", - сказали учасники протесту.

Як писали "Ми-Україна" раніше, фермери Угорщини слідом за поляками заявили про намір влаштувати акцію протесту на кордоні з Україною. Таким чином вони протестуватимуть проти імпорту зерна. Про це заявили у Асоціації об’єднань угорських фермерів.

За його словами, фермери Угорщини незадоволені планами Єврокомісії продовжити призупинення імпортних квот і мит для українського експорту до ЄС. Крім того угорці заявляють, що змушені конкурувати з продукцією, яка не відповідає стандартам ЄС. 

Головне