Не Польщею єдиною: фермери Угорщини також готують протест на кордоні з Україною

Не Польщею єдиною: фермери Угорщини також готують протест на кордоні з Україною

Фермери Угорщини слідом за поляками заявили про намір влаштувати акцію протесту на кордоні з Україною. Таким чином вони протестуватимуть проти імпорту зерна. Про це заявили у Асоціації об’єднань угорських фермерів.

За його словами, фермери Угорщини незадоволені планами Єврокомісії продовжити призупинення імпортних квот і мит для українського експорту до ЄС. Крім того угорці заявляють, що змушені конкурувати з продукцією, яка не відповідає стандартам ЄС. 

Водночас угорські фермери висловили підтримку своєму уряду, який, на їхнє переконання, "захищає їхні інтереси від Брюсселя".

Напередодні міністр сільського господарства Угорщини Іштван Надь заявив, що пропозиція Єврокомісії щодо продовження режиму пільгової торгівлі з Україною "не пропонує ніяких рішень" у питанні українського зерна. Він запевнив, що фермери можуть розраховувати на підтримку уряду, який має намір продовжувати національну заборону на імпорт продукції з України.

Акцію протесту планують розпочати 9 лютого.

Нагадаємо, раніше фермери у Польщі анонсували нову блокаду на кордонах з Україною. Як зазначили у профспілці фермерів "Солідарність", акцію з блокадою доріг та прикордонних пунктів пропуску планують розпочати за тиждень, тобто 9 лютого.

Як повідомляли "Ми-Україна", профспілки фермерів у Франції погрожують заблокувати автомагістралі навколо Парижа після того, як обіцянки уряду щодо надання додаткової підтримки не заспокоїли протести.

Головне