Устенко: Соціальні виплати будуть, навіть якщо ситуація з допомогою від США буде критичною

Устенко: Соціальні виплати будуть, навіть якщо ситуація з допомогою від США буде критичною

Соціальні виплати в Україні продовжуватимуться, навіть якщо ситуація з допомогою від США буде критичною. Про це заявив економічний радник президента Олег Устенко в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" на каналі "Ми-Україна".

За його словами, Україна може "відкласти" програми несоціального характеру за наявності проблем з фінансуванням. Однак соцвиплати припинятися не будуть.

"Якщо ситуація буде критичною, то соціальні виплати вони будуть продовжуватися. Все, що стосується несоціального характеру, програм, скажімо інвестиційних, програм, які закладені в кошторис нашого державного бюджету на цей рік, їх доведеться, навіть не дивлячись на графіки, які розроблені, пересувати на той період часу, коли буде отримана додаткова підтримка з боку Сполучених Штатів Америки. Тобто вони будуть знаходитися на паузі або будуть виконуватися, коли буде зрозуміло, що розрахунки по них будуть. Тобто лише після того, як будуть надходити додаткові кошти в країну", - зазначив Устенко.

Як повідомляли "Ми-Україна", підприємець, доктор економічних наук і професор Київського національного університету Андрій Длігач заявив, що у прийдешньому році українська економіка матиме поступове відновлення.

Головне