Усі союзники погодились, що Україна стане членом НАТО, - Столтенберг

Усі союзники погодились, що Україна стане членом НАТО, - Столтенберг

Всі члени Організації Північноатлантичного договору (НАТО) висловили одноголосну позицію, що Україна має стати членом Альянсу у майбутньому.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг висловив це під час засідання Контактної групи з питань оборони України ("Рамштайн-16"), яке проходить у штаб-квартирі НАТО у Брюсселі.

"Ми повинні вжити довгострокові заходи, щоб уникнути повторення минулих подій. В цьому контексті всі члени Альянсу погоджуються, що Україна має можливість стати членом НАТО", - заявив Столтенберг.

Генеральний секретар НАТО нагадав, що на липневому саміті у Вільнюсі країни-члени відмовилися від вимоги до України виконати План дій щодо членства.

"Ми представили програму, щоб забезпечити повну взаємодію Збройних Сил України з майбутніми союзниками", - додав Столтенберг.

Додатково він відзначив, що було утворено Раду Україна-НАТО, де всі країни, разом з Україною, мають однакове право на участь.

Генеральний секретар Альянсу підкреслив, що боротьба України є справою НАТО, а безпека України є безпекою Альянсу, оскільки цінності України співпадають з цінностями НАТО.

"Ми готові підтримувати Україну, надаючи допомогу, яка буде потрібна, і залишатимемось на її боці", - заявив Столтенберг.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, нардеп Дубневич отримав підозру в розкраданні газу на 2,1 млрд грн.

Головне