Усі енергоблоки ЗАЕС у стані "холодного зупину" вперше з 2022 року

Усі енергоблоки ЗАЕС у стані

Уперше з кінця 2022 року всі шість енергоблоків тимчасово окупованої росіянами Запорізької атомної електростанції перевели у стан "холодного зупину".

Про це повідомив генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Гроссі.

"Рішення про холодний зупин всіх шести блоків позитивне саме по собі, тому що охолодження реактора забезпечує додатковий буфер на випадок аварії. Але це не вирішує принципової проблеми нещодавнього різкого погіршення ситуації на підприємстві", — зазначив генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі.

Усі реакторні блоки почали роботу в стані "холодного зупину", коли росіяни вивели з "гарячого" енергоблок № 4 після нещодавнього завершення опалювального сезону в Енергодарі.

Нагадаємо, росіяни перестали допускати навіть оперативний український персонал на окуповану Запорізьку атомну електростанцію. Про це в ефірі "Ми-Україна" розповів голова Держатомрегулювання Олег Коріков.

Як писали "Ми-Україна" раніше, замах росіян на голову Херсонської обласної військової адміністрації Олександра Прокудіна, про який стало відомо вдень 13 квітня, це не одноразова "акція". Про це в ефірі "Ми-Україна" розповів речник Херсонської ОВА Олександр Толоконніков.

Головне