Уряд підвищив зарплати бюджетникам на прифронтових територіях

Уряд підвищив зарплати бюджетникам на прифронтових територіях

Кабінет міністрів встановив надбавки до посадового окладу працівникам бюджетних установ на територіях активних та можливих бойових дій.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства реінтеграції.

Постанову ухвалили на засіданні уряду 25 серпня.

"Підвищено зарплати працівникам установ, закладів та організацій, що фінансуються з державного бюджету, на територіях активних та можливих бойових дій. А також працівникам надавачів соціальних послуг комунального сектору на територіях, де ведуться бойові дії", – сказано в повідомленні.

Працівникам виплачується щомісячна надбавка за фактично відпрацьований час:

  • на територіях можливих бойових дій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих РФ, для яких не визначена дата припинення можливості бойових дій, у граничному розмірі 50% посадового окладу;
  • на територіях активних бойових дій, для яких не визначена дата завершення бойових дій, у граничному розмірі 100% посадового окладу.

Крім того, соціальним працівникам комунального сектора на територіях, включених до переліку Мінреінтеграції, встановлюється надбавка за фактично відпрацьований час у розмірі 100% посадового окладу.

Нагадаємо, третина бюджету України йде на виплати військовим, які становили майже 520 млрд гривень за сім місяців 2023 року. Вони є найбільшою статтею видатків загального фонду держбюджету.

При цьому найбільшою статтею видатків (40,8% від загального обсягу) була оплату праці з нарахуваннями – на неї витратили 669,9 млрд гривень. Водночас на грошове утримання військовослужбовців спрямовано 518,8 млрд гривень.

Другою найбільшою статтею є оплата використання товарів і послуг (24,8% від загального обсягу видатків). На них спрямували 406,3 млрд гривень, зокрема 65,3 млрд гривень у липні.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Фінляндія схвалила новий пакет військової допомоги Україні на €94 млн.

Головне