Урожайний день: прикордонники затримали близько двох десятків ухилянтів біля Дністра та Тиси

Урожайний день: прикордонники затримали близько двох десятків ухилянтів біля Дністра та Тиси

Співробітники Державної прикордонної служби продовжують виловлювати з річок ухилянтів, які намагаються втекти з України. 

Відразу про кілька таких випадків повідомили у ДПСУ.

Спочатку прикордонники розповіли, що виловили з Дністра п'ятьох чоловіків.

"Трьох мешканців Київської та Харківської областей затримав прикордонний наряд на службовому катері на старті запливу. Ще двох "плавців" виявили на березі річки - вони якраз одягали гідрокостюми та готувалися перепливати Дністер, щоб потрапити до Молдови", - йдеться у повідомленні.

Після затримання на чоловіків склали адміністративні протоколи та скерували їхні справи на розгляд у суд.

Згодом у Держприкордонслужбі повідомили про затримання відразу 11 порушників біля Тиси, частину з яких довелося рятувати.

"Семеро осіб кинулися навтьоки, коли їх виявили поблизу Тиси. П’ятеро з них стрибнули у воду, але через стрімку течію троє одразу повернулися та намагалися сховатися у чагарниках. Двох інших прикордонникам довелося рятувати. Затримані зізналися, що за послуги переправлення до Румунії кожен заплатив від $4000 до $8500", - зазначили у ДПСУ.

Трьох інших порушників прикордонники України затримали поблизу Тиси і ще одного - на підході до річки. Чоловік травмувався при спробі подолати загородження.

"Його доставили в лікарню та діагностували закритий перелом п’яткової кістки зі зміщенням. 

На усіх затриманих склали адмінпротоколи", - зазначили у Державній прикордонній службі.

Як повідомляли "Ми-Україна", майже 1000 спроб підкупу прикордонників було зафіксовано з початку запровадження воєнного стану в Україні. 

Головне