Уряд виділив додаткові 2,5 млрд грн на будівництво фортифікацій

Уряд виділив додаткові 2,5 млрд грн на будівництво фортифікацій

Український уряд виділив додаткові кошти на облаштування фортифікаційних споруд для захисту від окупантів. Йдеться про суму у 2,5 млрд гривень. Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Він наголосив, що посилення обороноздатності є пріоритетом для України у поточному році.

"Ключове завдання для нас цього року - посилення обороноздатності. У цьому контексті маємо сьогодні два важливі рішення. Виділяємо з резервного фонду додаткові майже 2,5 млрд грн для будівництва інженерно-технічних і фортифікаційних споруд", - зазначив очільник уряду.

Водночас він додав, що 1,4 млрд грн з цієї суми спрямують на фортифікаційне обладнання оборонних рубежів, а 1,1 млрд грн - на облаштування смуг невибухових загороджень.

"Крім того, виділяємо з резервного фонду ще 120 млн грн для Державної прикордонної служби. Це кошти так само для посилення нашої обороноздатності та інженерно-технічного облаштування кордону", - наголосив голова Кабінету міністрів України. 

Як повідомляли "Ми-Україна", у прикордонних районах Північної операційної зони продовжують встановлювати бетонні загороджувальні конструкції. За рішенням Верховного Головнокомандувача вже розпочато довготривале фортифікаційне будівництво, фінансові витрати на яке здійснюються за рахунок державного бюджету.

Головне