Уряд Словаччини блокує новий пакет допомоги Україні на 40 млн євро

Уряд Словаччини блокує новий пакет допомоги Україні на 40 млн євро

Уряд Словаччини під керівництвом Роберта Фіцо відмовляється надавати Україні 14-й пакет військової допомоги на суму 40,3 мільйона євро (його схвалив попереднє міністерство оборони країни.) 

Про це повідомляє Aktuality.

Цей пакет мав включати 4 мільйони одиниць набоїв калібру 7,62 мм, 5172 одиниць великокаліберних боєприпасів для гармат калібру 125 мм, 140 ракет для системи протиповітряної оборони "Куб", восьми мінометів та 1200 мін.

Проте, новий уряд відмовився допомагати українській стороні у військовій сфері. Вони зазначили, що вже передали для оборони України тринадцять пакетів військової допомоги на загальну суму 671 мільйонів євро.

Нагадаємо, міністерка закордонних справ Бельгії Аджа Лабіб у Брюсселі заявила, що її країна планує передати Україні 1,7 млрд євро податків із російських активів.

Про відповідну заяву повідомило Міністерство закордонних справ України в результаті переговорів у Брюсселі Лабіб та очільника МЗС України Дмитра Кулеби. Як зазначається, лідери відомств поговорили про майбутнє головування Бельгії у Раді Європейського Союзу про те, що просування членства України в Євросоюзі стане одним із ключових пріоритетів.  

Як писали "Ми-Україна" раніше, комітет у закордонних справах Палати представників США підтримав двопартійний законопроєкт про передачу Україні заморожених російських активів.

Таке рішення більшою кількістю голосів було ухвалено на слуханні законопроєкту HR4175. Згідно із проєктом цього закону, державний секретар США має надати Україні додаткову допомогу. Вона буде взята з конфіскованих активів у російського Центробанку та в інших суверенних активів рф.

 

Головне