Умєров: В Україні є підприємства "на папері", які нараховують мільярдні борги

Умєров: В Україні є підприємства

Голова Фонду державного майна України Рустем Умєров заявив, що в Україні існують підприємства "на папері", які нараховують мільярдні борги щорічно.

Про це він розповів в інтерв'ю LIGA.net. За його словами, був проведений аудит, аби зрозуміти, які підприємства є у власності держави.

"Після того, як нам передали підприємства, ми побачили, що деякі компанії де-юре існували, але де-факто у них або не було працівників, або не було жодної діяльності. Разом із тим на підприємствах були директори та інші працівники, яким нараховувалася зарплата", - повідомив Умєров.

Він зазначив, що ніхто не знає, де цей гендиректор та де ті працівники. Проте бюджет щорічно накопичує мільярдні борги від цих підприємств. 

Умєров пояснив, що був зроблений ґрунтовний аналіз, перевірено, що ці компанії не існують, і запропоновано Кабміну та Комітету з питань економічної політики Ради ухвалити новий закон (проєкт 8205. – ред.) про механізм ліквідації державних підприємств.

"Цим документом запроваджена нова ефективна процедура ліквідації держпідприємств. Наприклад, ми будемо продавати на аукціонах активи таких підприємств, щоб закрити їхню заборгованість", - додав голова ФДМУ.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський заявив про своє рішення звільнити Олексія Резнікова з посади міністра оборони. Він також назвав ім'я того, хто може замінити Резнікова, - це Рустем Умєров.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, голова Фонду держмайна України Рустем Умєров анонсував новий механізм через Прозорро.Продажі, завдяки якому з’явиться можливість ефективно здавати державну землю в оренду. За його словами, ніхто раніше точно не знав, скільки у власності держави є сільськогосподарських земель. Тож була проведена аналітика і виявилось, що державі належить від 500 тис. до 700 тис. гектарів землі.

Головне