Умєров подав заяву про звільнення з посади голови Фонду держмайна

Умєров подав заяву про звільнення з посади голови Фонду держмайна

Рустем Умєров подав до Верховної Ради України заяву про звільнення з посади голови Фонду державного майна.

Про це повідомив спікер парламенту Руслан Стефанчук на своїй сторінці у Facebook.

"До Верховної Ради України надійшла заява від голови Фонду державного майна Рустема Умєрова про звільнення з посади", - написав спікер.

За його словами, цю заяву Рада розгляне на найближчому пленарному засіданні.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський заявив про своє рішення звільнити Олексія Резнікова з посади міністра оборони. За словами Зеленського, цього тижня він винесе на розгляд Верховної Ради відповідне кадрове рішення.

Він наголосив, що Резніков провів на посаді голови Міноборони понад 550 днів повномасштабної війни. Однак наразі відомство “потребує нових підходів та інших форматів взаємодії як із військовими, так і з суспільством в цілому”. Також Володимир Зеленський назвав ім’я того, хто може замінити Резнікова на посаді, - це Рустем Умєров.

Пізніше голова Міністерства оборони України Олексій Резніков подав до Верховної Ради заяву про свою відставку.

“На виконання рішення Президента України Володимира Зеленського подав до Верховної Ради України заяву про відставку. До звіту готовий”, – повідомив Олексій Резніков у соцмережі.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, голова Фонду державного майна України Рустем Умєров заявив, що в Україні існують підприємства “на папері”, які нараховують мільярдні борги щорічно. За його словами, був проведений аудит, аби зрозуміти, які підприємства є у власності держави.

Головне

Інавгурація російського диктатора Володимира Путіна, яка має відбутися 7 травня, є спробою створити ілюзію законності майже довічного перебування при владі цієї людини, заявили в МЗС.