Умєров звернувся до міністрів оборони ЄС з проханням прискорити постачання зброї

Умєров звернувся до міністрів оборони ЄС з проханням прискорити постачання зброї

Міністр оборони України Рустем Умєров звернувся до своїх колег з міністерств оборони країн Європейського Союзу, висловивши подяку за постійну підтримку України.

Про це йдеться на сайті українського відомства.

У своєму відеозверненні він закликав до швидкого надання нової військово-технічної допомоги. Умєров наголосив, що продовження та прискорення цього процесу допомагає Україні планувати та здійснювати не лише оборону, а й наступальні операції, і висловив переконання, що Україна продовжить боротьбу досягнення міжнародно визнаних кордонів своєї території.

Напередодні, 14 листопада, Rheinmetall уклав з Україною контракт на постачання ще 25 танків Leopard 1.

Передадуть 25 бойових танків Leopard 1A5, а також п'ять броньованих евакуаційних машин Bergepanzer 2 і двох танків для підготовки водіїв.

Це замовлення фінансується урядом Німеччини. У Берліні забезпечать навчання, логістику, запасні частини, технічне обслуговування та інші допоміжні послуги для України.

Постачання заплановано на 2024 рік. 

Нагадаємо, Китай та рф допомагають КНДР нарощувати військовий потенціал, дозволяючи їм ухилятися від санкцій ООН. Про це повідомив Міністр оборони США Ллойд Остін виданню Reuters.

Вашингтон звинуватив Північну Корею у постачанні військової техніки росії для використання у війні проти України, а москву – у наданні військово-технічної підтримки КНДР для програми озброєнь.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, загальні бойові втрати рф у війні проти України поповнилися ще 820 окупантами. Наші захисники за учорашній день також знищили 15 танків, 18 бойових броньованих машин, майже 60 артилерійських систем та понад чверть сотні дронів різних типів.

Головне