"Укроборонпром" вперше за часи незалежності виготовив 125-мм танковий снаряд

В "Укроборонпромі" показали 125-мм танкові снаряди, які вперше виготовив концерн за часи незалежності.

Речниця підприємства Наталія Сад в ефірі каналу "Ми-Україна", розповіла, що виробництво боєприпасів розгорнули в кооперації з країнами НАТО за кордоном з метою безпеки.

"Це танковий снаряд 125-мм, який підприємство "Укроборонпрому" в кооперації з нашими західними союзниками почали виготовляти для потреб Збройних сил України та Сил безпеки і оборони. Для нас це дуже знакова подія. Оскільки, як ви знаєте, у військах є голод, так званий голод на танкові снаряди. Коли нам потрібно вести паритетний танковий бій, тримати рубежі, а ще краще йти в контранступ. Тому снарядний голод досить відчутний", - зазначила Сад.

Також вона додала, що своє виробництво снарядів дозволить Україні зменшити залежність від імпорту. 

"Для того, аби позбутися потроху залежності від імпорту саме у цьому виді боєприпасів, ми розпочали виготовляти цей боєприпас спільно з нашими партнерами поза межами нашої держави з очевидних міркувань безпеки", - наголосила речниця "Укроборонпрому".

Як повідомляли Ми-Україна, державний концерн “Укроборонпром” розпочав виробляти 125-мм снаряди для танкової гармати. Виробництво розгорнуто у тісному партнерстві з країною НАТО за кордоном. Це відбулося вперше за часи незалежності України.

Нагадаємо, державний концерн “Укроборонпром” стане акціонерним товариством “Українська оборонна промисловість”.  Рішення щодо переформатування “Укроборонпрому” на засіданні 21 березня ухвалив Кабінет Міністрів.

Головне