Укргідроенерго перерахувало до держбюджету 1,75 млрд гривень дивідендів

Укргідроенерго перерахувало до держбюджету 1,75 млрд гривень дивідендів

Компанія "Укргідроенерго" перерахувала до державного бюджету 1,75 млрд гривень дивідендів. Це був авансовий платіж за результатами господарської діяльності у 2023 році.

Про це повідомила пресслужба "Укргідроенерго" у Telegram-каналі. Як зазначається, таке розпорядження №163-р ухвалив Кабінет міністрів України 27 лютого 2024 р.

Згідно з цим розпорядженням, Укргідроенерго мало забезпечити авансове перерахування до державного бюджету України річних дивідендів, виходячи з розміру прибутку, що розрахований за прогнозними показниками результатів фінансово-господарської діяльності у 2023 році. Розмір становить не менше 50% суми річних дивідендів.

"Укргідроенерго – соціально відповідальна компанія. Своєчасна сплата податків та дивідендів у воєнний час надзвичайно важлива задля підтримки ЗСУ та держави в цілому. Тому компанія продовжує виконувати важливу соціально-економічну місію та в повному обсязі сплачує податки і збори в бюджет країни", - йдеться в дописі.

При цьому минулого року Укргідроенерго сплатило 8,3 млрд гривень до державного бюджету, у тому числі і дивідендів.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, українці за підсумками 2023 року заборгували за спожиту електроенергію 8 млрд гривень, за рік до цього борг був удвічі меншим, розповів виконавчий директор "Укргідроенерго" Ігор Сирота. Несплата за спожиту електрику призведе до того, що в "Укренерго" не буде змоги покривати ПСО і проводити ремонтні роботи.

Головне