Укргазбанк став партнером в угоді по страхуванню суден у Чорному морі

Укргазбанк став партнером в угоді по страхуванню суден у Чорному морі

Відповідний механізм було створено Україною, Великою Британією та пулом міжнародних страхових компаній. Він передбачає страхування суден та їх вантажу, що заходять і виходять із чорноморських портів. Про це повідомляє пресслужба Укргазбанку.

"Це зробить морський шлях доступнішим для широкого кола експортерів (не тільки аграрних), що вкрай важливо, особливо під час війни", – йдеться у повідомленні.

Такий механізм має застрахувати судна та їх вантаж, що заходять і виходять із чорноморських портів, а також передбачає страхування ризиків, що притаманні таким перевезенням.

Нагадаємо, у Мінфіні перерахували виконання державного бюджету за 2023 рік та виявили дефіцит у 1,33 трильйона гривень. Це наполовину більше, ніж два роки тому. Про це повідомили у відомстві. 

До загального фонду державного бюджету надійшло понад 1,66 трильйона гривень податків, зборів та інших платежів.

Державні запозичення до загального фонду держбюджету за 2023 рік становили 1,68 трильйона гривень. Сума складалася з розміщення ОВДП на фінансування державного бюджету (552,6 млрд грн) і міжнародної кредитної допомоги (1,13 трлн грн, або $30,9 млрд).

Як писали "Ми-Україна" раніше, російська федерація станом на вересень 2023 року завдала збитків інфраструктурі України у 152 мільярди доларів.

Такі дані навів член ради НБУ, доктор економічних наук Василь Фурман в ефірі "Ми-Україна".

"Завдяки ЗСУ і підготовці ми можемо збивати всі "Кинджали" і більше 80% тих ракет, які летять. Завдяки зусиллям ЗСУ та влади ми мінімізували ризики для енергетичного сектору. Якщо подивитись на підрахунки Київської школи економіки, станом на вересень ворог завдав збитків інфраструктурі на 152 мільярди доларів. Величезна цифра станом на вересень і вона щодня збільшується. Можна побачити, що житлові будинки мають збитки на 56 млрд дол, інфраструктурі – 37 млрд дол, активних підприємств – 12 млрд дол", - відмітив він.

 

 


 
 

Головне