Українсько-американська ракета Antares вивела на орбіту вантажний корабель

Українсько-американська ракета Antares вивела на орбіту вантажний корабель

Ракета Antares, частина якої виготовлена в Україні, доставила на орбіту космічний транспортний корабель Cygnus з понад 4,3 тонни вантажу для МКС. Це - вже 19-та місія за участі ракети-носія. Про це пишуть Northrop Grumman.

 Розроблена за участі українських підприємств американська ракета-носій Antares у ніч на вівторок, 2 серпня, вивела на орбіту космічний корабель Cygnus з вантажем для Міжнародної космічної станції (МКС). Пуск було проведено з космодрому на острові Воллопс у штаті Вірджинія.

 Як йдеться в повідомленні на сайті головного розробника ракети-носія - американської корпорації Northrop Grumman - на борту Cygnus розміщено понад 4,3 тонни вантажів,  оснащення для орбітальної станції і космічних досліджень.

 Нинішня місія стала вже 19-тою за участі ракети Antares у рамках контракту між Northrop Grumman і NASA про доставку вантажів на МКС. Як зазначили в компанії,  за останні 10 років Antares відправила на навколоземну орбіту близько 64 тонн різноманітних вантажів і оснащення .

Як писали “Ми-Україна” раніше, в’їзд до країн ЄС за безвізом стане платним із 2024 року.  Із цього часу почне працювати Європейська система інформації та авторизації подорожей (ETIAS). Цей дозвіл повинні мати громадяни 60 “безвізових” країн, зокрема й українці, які хочуть в’їхати до 30 країн зі списку.

Головне