Українські військові можуть отримати оновлені БПЛА Bayraktar

Українські військові можуть отримати оновлені БПЛА Bayraktar

Генеральний директор Baykar Makina Халюк Байрактар повідомив, що українські військові можуть отримати оновлені БПЛА Bayraktar.

Про це гендиректор компанії заявив в інтерв'ю "Радіо Свобода". За його словами, таке питання наразі перебуває на стадії розгляду.

Він наголосив, що військові ЗСУ добре розуміються на тому, що виготовляє і у що інвестує турецька компанія Baykar. Наразі планується виробляти всі системи, які вони мають, саме в Україні.

Халюк Байрактар зазначив, що у компанії для виробництва в Україні є всі необхідні для цього дозволи. Завдяки цьому в Україні можуть повністю виробляти Bayraktar TB2, а не просто збирати його. Крім того, повністю виробляти мають можливість і Bayraktar Akincі, дозвіл на що вже отримали від турецького уряду.

Україні, як підкреслив гендиректор, стане першою країною, в якій компанія зможе це робити, адже вона потребує для цього спеціальні державні дозволи.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, авіабудівельна компанія Baykar, відома виробництвом БпЛА Bayraktar та Kızılelma, анонсувала інвестування в Україну 100 млн доларів.

Головне