Українські фехтувальниці посіли четверте місце на чемпіонаті світу

Українські фехтувальниці посіли четверте місце на чемпіонаті світу

Українські фехтувальниці у неділю, 30 липня, посіли четверте місце на чемпіонаті світу з фехтування. Вони програли обидва ключових поєдинки, але показали найкращий результат для збірної на турнірі.

Про це повідомило видання "Суспільне. Спорт". Як зазначається, жіноча збірна України з фехтування на шаблях закінчила виступи на чемпіонаті світу. Він проходив у Мілані.

Українки зупинилися за крок від медалі і таким чином посіли четверте місце. Командні змагання з фехтування замикають програму чемпіонату світу-2023 для збірної України. В інших видах зброї українці не доходили до півфіналу. Тож найкращим результатом на турнірі був чвертьфінал у жіночій шпазі.

Виступи на чемпіонаті світу жіноча команда шаблісток розпочала у суботу, 29 липня, коли подолала два раунди. Спочатку українки переграли Узбекистан - 45:27, а потім - Італію (45:33) і вийшли до чвертьфіналу.

У чвертьфіналі українки зустрічалися проти команди США. Результат визначив укол від Ольги Харлан - 45:44. Вже у півфіналі Україна поступилася Франції 32:45.

У "бронзовому" фіналі українки також зазнали поразки проти Південної Кореї з таким самим рахунком.

Нагадаємо, українську фехтувальницю Ольгу Харлан допустили до Чемпіонату світу у Мілані. Тобто Міжнародна федерація фехтування скасувала дискваліфікацію Харлан. Ольга Харлан відреагувала на рішення Міжнародного олімпійського комітету щодо надання їй автоматичної ліцензії на Олімпіаду-2024 у Парижі. У себе на Facebook вона подякувала кожному, хто став на її захист після дискваліфікації на Чемпіонаті світу у Мілані.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, “Укрпошта” має намір випустити марку на честь української фехтувальниці Ольги Харлан. Її напередодні дискваліфікували на Чемпіонаті світу з фехтування в Італії через відмову потиснути руку російській спортсменці після поєдинку.

Головне