Українська армія посилюється постійно, а не тільки до 24 лютого, - Ігнат

Українська армія посилюється постійно, а не тільки до 24 лютого, - Ігнат

Українська армія посилюється постійно, а не тільки до можливого наступу російської федерації 24 лютого.

Про це в ефірі "Ми-Україна" заявив речник командування Повітряних сил України Юрій Ігнат.

За його словами, партнери поступово передають нове озброєння, зокрема, системи ППО. Буквально вчора Італія пообіцяла SAMP-T.

"Немає значення для захисників неба, чи є якась сакральна дата, готовність завжди постійна. Пункти управління, командні пункти та навіть мобільні бригади завжди у готовності 24/7. Ми бачимо, що противник може завдавати непрогнозованих ударів", - розповів він.

Нагадаємо, Польща передасть Україні 14 танків “Leopard-2” протягом двох-трьох тижнів. Це буде можливо як тільки українські військові закінчать своє навчання.

Також країна підтримує якнайшвидшу відправку винищувачів до Києва. Однак все ще є шлях до досягнення консенсусу між країнами НАТО.

20 лютого до Києва з неоголошеним візитом приїхав президент США Джо Байден. Після перемовин з Володимиром Зеленським він заявив про виділення Україні додаткових 500 мільйонів доларів допомоги.

Востаннє Джо Байден приїздив до Європи у березні 2022 року, через місяць після початку війни в Україні: тоді президент США зупинявся у Брюсселі, де зустрівся з союзниками по НАТО, лідерами G7 та ЄС, а також здійснив візит до Польщі, де зустрівся з президентом Анджеєм Дудою.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, рф провалила випробування ракети “Сармат” під час візиту Байдена до Києва.

Головне