Україна виборола перше "золото" на Європейських іграх-2023

Україна виборола перше

Дует українських веслувальниць Людмила Лузан і Валерія Терета здобули перші золоті нагороди на Європейських іграх 2023 року.

Про це йдеться в результатах змагань. Як зазначається, українки фінішували першими у змаганнях каное-двійок. Вони тріумфували на дистанції 500 метрів.

Лузан і Терета потрапили у фінал відразу ж після кваліфікації. У заїзді українки посіли перше місце. У вирішальних перегонах дует каноїсток показав результат 1:58,233. Переможниці випередили пари іспанок та угорок.

Для збірної України ці нагороди – перші здобуті на цьогорічних Європейських іграх. Лузан на Олімпіаді-2020 здобула "срібло" на такій же дистанції в парі з Анастасією Четверіковою. Також вона виборола бронзову медаль в індивідуальних змаганнях.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше,  віце-президент Єврокомісії з просування європейського способу життя Маргарітіс Схінас заявив, що російських та білоруських спортсменів, які відкрито підтримують війну росії в Україні, не можна допускати до міжнародних спортивних заходів.

Головне