Україна повернула тіла ще 51 полеглого захисника, - Мінреінтеграції

Україна повернула тіла ще 51 полеглого захисника, - Мінреінтеграції

Відбулася репатріація тіл військовослужбовців, які віддали свої життя за Україну. У п’ятницю, 23 червня, вдалося повернути додому тіла 51 оборонця. 

Про це повідомила прес-служба Мінреінтеграції.

Репатріація тіл із тимчасово окупованих територій України відбулася за сприяння Мінреінтеграції, Уповноваженого зі зниклих безвісти у співпраці з Об’єднаним центром при СБУ, іншими силовими структурами, відомствами та міжнародними організаціями.

"Зазначимо, що повернення тіл загиблих українських військових відбувається відповідно до норм Женевських конвенцій", — наголосили у відомстві.

https://weukraine.tv/tortury-polon-v-yaznytsya-i-rabstvo-kudy-znykayut-ukrayintsi-v-okupatsiyi-video/

Нагадаємо, 11 червня Україна повернула з російського полону ще 95 наших людей.

Серед звільнених з російського полону захисники Маріуполя, ЧАЕС, острову Зміїний та заводу “Азовсталь”.

“Обмін полоненими. Повертаємо додому 95 наших людей. У списку воїни ЗСУ, Нацгвардії, а також прикордонники.  Серед них 93 рядових та сержантів і двоє офіцерів.  До своїх родин їдуть, зокрема, полонені з Маріуполя, ЧАЕС, острову Зміїний, з-під Бахмута, а також захисники “Азовсталі”, – зазначив Єрмак.

Також він повідомив, що Україні вдалося звільнити учасників спецоперації, які летіли на гелікоптері в оточений Маріуполь на “Азовсталь”.

Андрій Єрмак висловив подяку Координаційному штабу з питань поводження із військовополоненими за роботу 24/7 за зроблену роботу.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, експерти Міністерства охорони здоров’я України пояснили, чому безконтрольне приймання йодиду калію небезпечне і які можуть бути побічні ефекти.

Головне