Україна планує пройти зиму шляхом видобутку власного газу

Україна планує пройти зиму шляхом видобутку власного газу

Україна вперше в історії планує пройти майбутній опалювальний сезон, користуючись лише газом, видобутим на власних родовищах.

Про це повідомлено НАК "Нафтогазом України" із посиланням на голову компанії Олексія Чернишова, який поділився цією новиною в понеділок.

Обсяги видобутого газу з наших власних джерел постійно зростають. У 2023 році "Нафтогаз" били рекорд, пробурюючи більше нових свердловин. Компанія має намір продовжити цей розвиток в наступному році. Чернишов планує, що цієї зими вони зможуть забезпечити газом, який ми видобуваємо в Україні. Їх розрахунки підтверджують цю можливість.

CEO вірить, що Україна зможе впоратися із прийдешнім опалювальним сезоном, не стикаючись із серйозними труднощами щодо постачання газу, і не передбачає значних змін у вартості цього виду палива для населення.

"Ми абсолютно впевнено дивимося в майбутню зиму. Газу в нас достатньо, тарифи стабільні. Відтак, прошу всіх споживачів забезпечувати енергоефективні заходи і поставитися відповідально до цього типу енергії. Тому що це український видобуток, наше з вами спільне досягнення", - підкреслив Чернишов.

Нагадаємо, 20 вересня “Нафтогаз” здійснив виплати за реструктурованими євробондами 2022/2026 і вийшов з дефолту.

Олексій Чернишов запевнив, що “Нафтогаз” і надалі демонструватиме партнерам свою надійність.

“Філософія Група Нафтогаз – бути надійними на всіх операційних рівнях. Ми й надалі будемо підтверджувати свою надійність партнерам”, – наголосив Олексій Чернишов.

Як писав "Ми-Україна" раніше, над будівлею штабу Чорноморського флоту у окупованому Севастополі знову видно дим.

Головне