Україна обіграла Францію та вперше в історії зіграє на Олімпіаді (відео голів)

Україна обіграла Францію та вперше в історії зіграє на Олімпіаді (відео голів)

Збірна України з футболу вийшла у півфінал молодіжного Євро-2024, здобувши перемогу над Францією з рахунком 3:1. Крім того, Україна вперше в історії кваліфікувалась на футбольний турнір Олімпійських ігор.

Поєдинок пройшов в румунському місті Клуж-Напока на "Клуж Арені"

Українці розпочали матч з незарахованого голу через офсайд. Після чого на 19-й хвилині рахунок відкрила Франція: Раян Шеркі відкрив рахунок у матчі.

Рахунок став 1:1 на 32-й хвилині після пенальті Михайла Мудрика. Цей матч для нього став дебютним на турнірі.

Наприкінці першого тайму підопічні Руслана Ротаня вийшли вперед. Мудрик розкішним пасом з глибини поля знайшов Судакова, а той обійшов голкіпера французів і закотив м'яч у сітку. Таким чином, Судаков оформив дубль.

Після перерви французи більше атакували, але українці не лише зуміли не пропустити, а й забили третій м'яч. На 86-й хвилині забив Артем Бондаренко.

Тепер суперником підопічних Руслана Ротаня стане Іспанія. Команди вже зустрічалися на турнірі під час групового етапу. Матч завершився із рахунком 2:2.

Молодіжні команди України та Іспанії розіграють путівку у фінал у середу, 5 липня, о 22:00 за київським часом. Гра відбудеться на стадіоні «Стяуа» в Бухаресті.

На молодіжному чемпіонаті Європи розігрувалися три перепустки на Олімпіаду, оскільки Франція вже автоматично забезпечила собі участь як господар Ігор-2024. Іншими двома країнами, що вибороли право поїхати до Парижа через рік стали Іспанія та Ізраїль. Ще один півфіналіст, Англія, не є членом НОК, тому не змагалась за почесний квиток.

Як писав "Ми-Україна" раніше, зірка  “Теда Лассо” візьме участь у благодійному футбольному матчі на підтримку України.

Головне