Данілов: Україна має виконати домашнє завдання для вступу в НАТО

Данілов: Україна має виконати домашнє завдання для вступу в НАТО

Україна має виконати "домашнє завдання" для вступу в НАТО. Втім, ні у кого немає жодних сумнівів, що Україна стане членом Альянсу.

Про це в ефірі телеканалу "Ми-Україна" розповів секретар РНБО Олексій Данілов.

"Ми б дуже з вами хотіли, щоб все вирішувалося швидко і на цьому саміті було вирішення питання більш конкретно щодо нашої позиції стосовно того, щоб бути членом Альянсу. Нам треба виконати домашнє завдання – воно не просте. Я більш ніж впевнений, що той результат, який досяг президент на цьому саміті – це для нас перемога. Ми будемо в НАТО і у цьому ні у кого немає жодних сумнівів. Саме вчорашній день показав, що думки росіян про розбудову російської імперії поставив великий хрест. Не буде більше існувати російської імперії", - зауважив він.

За словами Данілова, Україна буде мати з кожним членом «Великої сімки» угоди про нашу безпеку.

"Рада Україна-НАТО – це зовсім інший формат. Він передбачає максимальну співпрацю. Я більш ніж впевнений, що все буде прописано по пунктах і ми будемо розуміти чіткий план, який будемо виконувати саме в рамках цього формату", - заявив секретар РНБО.
 
Нагадаємо, президент Володимири Зеленський розповів про результати саміту НАТО у Вільнюсі. На його думку, вони гарні, але не ідеальні.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, новий російський ракетоносій “Циклон”, збудований у Керчі та днями офіційно введений в ВМФ рф, є черговим пропагандистським трюком росії.

Головне