Українців на ТОТ, які не складуть присягу "на захист батьківщини", відправлятимуть до в'язниці

Українців на ТОТ, які не складуть присягу

Українців на тимчасово окупованих територіях, які не складуть присягу "на захист батьківщини" позбавлятимуть російського громадянства та відправлятимуть до в'язниці. Про це повідомляє Центр національного спротиву.

"Соціальні заохочення та грошове забезпечення вже не працюють. Тому російські політики вдаються до законодавчих ініціатив, які обіцяють виправити хід справ, і байдуже, що такі суперечать міжнародному праву та порушують права людини", - пишуть у Спротиві. 

Планують позбавляти російського громадянства тих людей, хто відмовляються виконувати присягу, котру складали при отриманні нового паспорта. 

"Відповідно потрапляє у поле зору поліцаїв і за ґрати. А ось із тюрми вже ніхто не питає - твоя дорога у штурмові батальйони типу "шторм-z", - зазначають в ЦНС.

Нагадаємо, Україна та Словаччина уклали Меморандум про поглиблення співпраці в атомній галузі.

Документ підписали заступник міністра енергетики України Микола Колісник та міністерка економіки Словаччини Деніса Сакова.

Як писали "Ми-Україна" раніше, армія окупантів атакувала Очеретине Донецької області. Вони скинули авіабомбу на 5-поверхівку, в результаті чого одна людина загинула, ще двоє дістали поранення. Про це повідомляє голова Донецької ОДА Вадим Філашкін.

Головне