Українську ППО важливо посилювати: голова ОП поговорив з радником президента США Салліваном

Українську ППО важливо посилювати: голова ОП поговорив з радником президента США Салліваном

Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак поговорив з радником президента США з питань національної безпеки Джейком Салліваном у вівторок, 2 грудня. За словами Єрмака, під час розмови вони, зокрема, обговорили посилення української ППО.

Він також заявив у своєму Telegram-каналі, що у розмові йшлось про наслідки останніх масованих обстрілів території України з боку росії, коли країна-агресорка використовувала різні види ракетного озброєння та дрони "шахеди".

Очільник ОП розповів про результати роботи сил протиповітряної оборони України. Їм вдалось збити більшу частину повітряних цілей, серед яких російська аеробалістична ракета "Кинджал". Так, Єрмак і Салліван погодились щодо того, що системи ППО в Україні варто посилювати.

"Висловив щиру подяку команді Президента Сполучених Штатів Америки Джозефа Байдена за всі зусилля, спрямовані на якнайшвидше ухвалення Конгресом США необхідного Україні пакета допомоги. Скоординували кроки щодо реалізації планів українсько-американської співпраці на 2024 рік в усіх напрямах, зокрема у сфері національної безпеки", - повідомив Андрій Єрмак.

Нагадаємо, російська федерація за останніх п'ять діб випустила по території України щонайменше 500 ракет та БПЛА, заявив президент України Володимир Зеленський під час розмови з прем’єр-міністром Великої Британії Ріші Сунаком. 

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, у зв'язку з підвищеною активністю російської авіації вранці 2 січня Збройні сили Польщі підняли у небо винищувачі. На тлі масованих пусків ракет по Україні для захисту польського повітряного простору були залучені дві пари літаків F-16.

Головне