Українським військовим дозволили безкоштовно зберігати репродуктивні клітини у кріобанках

Українським військовим дозволили безкоштовно зберігати репродуктивні клітини у кріобанках

Верховна Рада України дозволила українським військовослужбовцям безкоштовно зберігати свої репродуктивні клітини у кріобанках. 

Відповідне рішення підтримали 271 парламентарів під час засідання Верховної Ради 22 листопада.

Ухвалений законопроєкт №8011 передбачає забезпечення державних гарантій учасникам війни на біологічне посттравматичне батьківство/материнство, тобто збереження їхніх можливостей стати батьками.

Також у документі сказано, що порядок використання біологічних матеріалів у разі смерті військовослужбовця визначатиме Кабінет міністрів з урахуванням вимог законодавства про захист персональної інформації.

Нагадаємо, раніше Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроєкт про застосування англійської мови в Україні. Документ підтримали 278 народних депутатів. Він закріплює статус англійської мови в Україні як однієї з мов міжнародного спілкування.

Як повідомляли "Ми-Україна", у Офісі президента наголосили на необхідності відкрито говорити із суспільством на складні питання, наприклад, мобілізацію. За словами радника голови ОПУ Михайла Подоляка, спілкування між державними інституціями та людьми це ключовий момент проговорювання найскладніших моментів.

Головне