Український ударний дрон Backfire, стійкий до РЕБ, готовий до серійного виробництва

Український ударний дрон Backfire, стійкий до РЕБ, готовий до серійного виробництва

Український ударний дрон Backfire, стійкий до РЕБ, готовий до серійного виробництва. Про це повідомив віцепрем'єр з інновацій, розвитку освіти, науки і технологій - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Він пройшов комісію Міноборони та очікує наказу на допуск до експлуатації.

Держава офіційно зможе закуповувати ці безпілотники. 

"За останні два місяці військові здійснили щонайменше 50 успішних місій. Розробники співпрацюють зі зведеним загоном "Злі птахи" ЗСУ, які допомагають удосконалювати БПЛА", - каже Федоров.

Нагадаємо, спеціальну структуру для інтеграції західних винищувачів F-16 в Україні створили при Міністерстві оборони. Про це повідомив генерал-лейтенант Олександр Павлюк.

Він наголосив, що вже представив концепцію цієї структури західним партнерам у Копенгагені.

"На крок ближче до інтеграції F-16 в Україні. Прийняв участь у конференції за участю західних партнерів у Копенгагені (Данія), де представив концепцію - спеціально створеної при Міністерстві оборони України структури, основною метою якої є організація всебічного забезпечення неперервного процесу інтеграції багатоцільового літака F-16 у загальну систему Сил оборони України", - зазначив Павлюк.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Пентагон має намір забезпечити Україну запчастинами для сучасних винищувачів F-16. Крім того, Сполучені Штати вже залучені до навчань українських пілотів на цих літаках.

Головне