Пентагон планує забезпечити Україну запчастинами для F-16, – Міноборони США

Пентагон планує забезпечити Україну запчастинами для F-16, – Міноборони США

Пентагон має намір забезпечити Україну запчастинами для сучасних винищувачів F-16. Крім того, Сполучені Штати вже залучені до навчань українських пілотів на цих літаках.

Про це повідомила пресслужба Міністерства оборони США. Нещодавно Державний департамент США заявив, що готовий погодити передання Україні F-16, які виробили в Штатах, іншими країнами. Після того, як Україні передадуть ці літаки, їх потрібно буде технічно обслуговувати для продовження успішних польотів. Саме для цього необхідні будуть запчастини.

Заступник очільника Пентагону з питань закупівель та забезпечення Вільям Лаплант заявив, що Сполучені Штати мають намір передати Україні відповідні запчастини. Він зазначив, що без цих запчастин винищувачі F-16, які коштують майже мільярд доларів, можуть вийти з ладу за лічені місяці.

"Ми не дозволимо цьому статися. І якщо інші країни не нададуть запасні частини, ми знайдемо та надамо їх", - додав Лаплант.

Нагадаємо, надзвичайний та повноважний посол України в США Оксана Маркарова заявила, що повне ухвалення та підписання Тимчасової бюджетної резолюції Сполученими Штатами, в яку не включена допомога Україні, не є "зрадою" щодо України. Пакет для України наразі присутній в обговоренні в обох палатах США.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Україні необхідно підготувати на сучасні західні винищувачі F-16 щонайменше 120 пілотів. Ще втричі-вп'ятеро більше слід буде підготувати технічного персоналу для цих літаків.

Головне