Український скрипаль вперше в історії виграв першу премію музичного конкурсу Queen Elisabeth Competition

Український скрипаль вперше в історії виграв першу премію музичного конкурсу Queen Elisabeth Competition

Український скрипаль Дмитро Удовиченко виграв першу премію престижного конкурсу академічних музикантів Queen Elisabeth Competition. Про це повідомляє фонд VERE MUSIC FUND.

"Вперше в історії український скрипаль виграв Першу премію Queen Elisabeth Competition! Дмитро Удовиченко", - йдеться у повідомленні фонду.

Також зазначається, що цю перемогу Дмитро здобув у свій день народження.

У фіналі Queen Elisabeth Competition український скрипаль зустрівся із музикантами зі всього світу. Зокрема, друге місце у конкурсі посів Джошуа Браун зі Сполучених Штатів Америки. А одним із лауреатів став музикант з Казахстану Русна Талас.

У VERE MUSIC FUND зазначили, що протягом останніх десяти років українці майже щороку були представлені на Queen Elisabeth Competition. Зокрема, на конкурсі виступали Олексій Семененко та Єва Рабчевська.

Переглянути виступ українського скрипаля Дмитра Удовиченка на Queen Elisabeth Competition можна тут.

Довідка. Дмитро Удовиченко родом з Харкова. Навчався у Харківській спеціалізованій музичній школі, а згодом - в Університеті мистецтв Фолькванг в Ессені. Неодноразово був переможцем престижних музичних конкурсів. 

Як повідомляли "Ми-Україна", в Мальме відбувся фінал Євробачення. Переможцем пісенного конкурсу став представник Швейцарії - Nemo з піснею The Code. Україна увійшла у трійку лідерів.

Головне