Українські захисники за добу відбили дев'ять атак ворога на Авдіївському напрямку

Українські захисники за добу відбили дев'ять атак ворога на Авдіївському напрямку

На фронті 3 січня відбулось 47 бойових зіткнень, а на Авдіївському напрямку відбили дев'ять атак окупантів. Про це повідомили  у вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ.

На Сіверському та Слобожанському напрямках окупанти завдали авіаційних ударів у районах населених пунктів Мороховець та Колодязне Харківської області. Артилерійських та мінометних обстрілів ворога зазнали понад 20 населених пунктів.

На Куп’янському напрямку росіяни під артилерійським та мінометним вогнем опинилися близько 10 населених пунктів.

На Лиманському напрямку від ворожих артилерійських та мінометних обстрілів постраждали понад 10 населених пунктів.

На Бахмутському напрямку Сили оборони відбили чотири атаки. Понад 10 населених пунктів опинилися під артилерійським та мінометним вогнем.

На Авдіївському напрямку українські захисники відбили дев'ять атак ворога в районах Новобахмутівки, Авдіївки та ще 19 поблизу Сєверного. З артилерії та мінометів обстріляв близько 10 населених пунктів.

На Мар’їнському напрямку окупанти 11 разів безуспішно намагалися за підтримки авіації покращити тактичне положення. 

На Шахтарському напрямку було обстріляно 10 населених пунктів з артилерії та мінометів.

На Запорізькому напрямку окупанти завдали авіаційного удару в районі населеного пункту Новодарівка Запорізької області, а мінометних та артилерійських обстрілів зазнали понад 15 населених пунктів.

Загалом ворог завдав шість ракетних та 42 авіаційні удари, здійснив 18 обстрілів позицій наших військ та населених пунктів з реактивних систем залпового вогню. 

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський у вечірньому зверненні 3 січня повідомив, що Україна і надалі працюватиме, щоб повернути усіх українців з полону.

"Довга була пауза в обмінах, але жодної паузи не було в переговорах щодо обмінів – з російського полону повернули понад 200 наших воїнів і цивільних", - каже він.

Про частину зі звільнених зараз навіть на початку не було відомостей, що вони в полоні – вважалося, що вони зниклі безвісти. 

Як писали "Ми-Україна" раніше, в Україні вперше скористалися житловим сертифікатом на придбання нового будинку замість зруйнованого війною. Родина з Гостомеля обрала будинок у Бучі. Про це повідомив віцепрем’єр-міністр з відновлення України — міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

Родина з Гостомеля обрала будинок у Бучі на Київщині і впродовж найближчого місяця планує переїзд у нове житло, - повідомив міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

 


 

Головне