Українські кіберволонтери успішно атакували російське держпідприємство, - ГУР

Українські кіберволонтери успішно атакували російське держпідприємство, - ГУР

Українські кіберволонтери успішно атакували російське державне підприємство та здобули 1,2 терабайти цінних даних. Йдеться про фахівців української організації Blackjack, повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони. 

"Blackjack зірвав куш… Головне управління розвідки Міністерства оборони України інформує про успішну кібератаку на російське державне підприємство, яке виконує усі будівельні підряди для міністерства війни держави-агресора. Йдеться про "федеральное государственное унитарное предприятие "главное военно-строительное управление по специальным объектам" (ФГУП "ГВСУ по специальным объектам")", - йдеться у повідомленні.

За даними ГУР, хакерам вдалося проникнути до бази даних російської держкомпанії. Серед даних, до яких вони отримали доступ, технічна документація на понад 500 об’єктів російського міноборони.

"Критично важливу інформацію про російські військові об’єкти, які вже завершені, перебувають на етапі будівництва/реконструкції або заплановані до зведення, передали для Сил безпеки та оборони України", - зазначили у ГУР.

Також зазначається, що українські хакери після спецоперації видалили усі отримані дані із серверів підприємства окупантів, що на певний час паралізує будівництво нових об’єктів.

Як повідомляли "Ми-Україна", хакери з IT армії України атакували платіжний сайт "Перменерго" Пермського краю росії і заблокували його.

Головне