Українські дрони аналоги "Ланцет" вже пройшли випробування, - Федоров

Українські дрони аналоги

Українські дрони аналоги "Ланцет" вже пройшли попередні випробування, тож зараз готуються до бойових випробувань.

Про це заявив віцепрем'єр-міністр, міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров на YouTube-каналі "Дія". Як зазначається, останніми днями проводились тестування дронів від чотирьох компаній. При цьому успішними випробуваннями у результаті стали два з них.

Також у перспективі декількох місяців, ймовірно, буде можливість організувати виробництво приблизно 100 подібних безпілотників на місяць.

За словами глави Мінцифри, дрон "Ланцет" надає змогу збільшити дистанцію враження техніки, адже працює з дальністю в 30-40 км. Водночас FPV-дрони працюють на 10-20 км. Іншою перевагою "Ланцету" є те, що він може працювати вдень, оскільки великі квадрокоптери можуть працювати тільки під прикриттям ночі. Подібні БпЛА керуються відеоканалом, який дозволяє наводити і корегувати рух для ураження ворожих цілей.

Михайло Федоров розповів, що дрони також мають функцію захоплення цілі. Завдяки цьому він може в останні 300-500 метрів перед враженням цілі наводитись на неї без прямого звʼязку з самим дроном.

За його словами, є важлива потреба у запровадженні ринку таких дронів. Крім того, наступним етапом стане вже безпосереднє тестування на полі бою.

"Це технологічний продукт, тому не можна було запустити його відразу, потрібно було запустити ринок, і от зараз ми маємо результат. З‘явиться два-три продукти на ринку, які між собою конкурують, через рік таких компаній буде десяток", - додав Федоров.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Україні за шість місяців вдалося наздогнати росію за кількістю дронів-камікадзе дальнього радіуса дії.

Головне