Україні вдалося повернути ще сімох дітей з окупованих територій

Україні вдалося повернути ще сімох дітей з окупованих територій

Україні вдалося повернути ще сімох дітей, які проживали на окупованих територіях. Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець.

За його словами, діти із родинами прибули з тимчасово окупованих територій Запорізької та Херсонської областей.

На ТОТ окупанти змушували отримувати російські паспорти, вчиняли насильство над українцями, змушували дітей вивчати російську мову.

"Дехто з сімей пережив справжнє жахіття в окупації і став свідком того, як росіяни мародерили будинки місцевих мешканців, змушували брати російські паспорти, вчиняли насильство над українцями, змушувати дітей навчатися у школі за канонами "руского міра". А родини, де є хлопці-підлітки виїжджали з ТОТ, аби їх дітей згодом не забрали до російської армії", - зазначив уповноважений Верховної Ради з прав людини.

Сімʼї отримають медичну, психологічн, гуманітарну та соціальну допомог.

Нагадаємо, що на підконтрольну Україні території з окупації повернулась ще одна дитина. Українського підлітка повернули з підконтрольної частини Херсонської області.

Як писав "Ми-Україна" раніше, в Україну повернулось ще троє дітей. Неповнолітніх визволили з тимчасово підконтрольного армії рф лівобережжя Херсонщини.

Головне