Україні вдалося повернути 387 дітей, які були викрадені окупантами

Україні вдалося повернути 387 дітей, які були викрадені окупантами

Україні вдалося повернути 387 дітей, які були викрадені окупантами та вивезені до російської федерації. Про це повідомила перша леді України Олена Зеленська.

"Наразі Україні вдалося повернути 387 із майже 20 тисяч викрадених рф дітей. І кожне повернення - не статистика, а унікальна спецоперація, причому міжнародна", - зазначила вона.

Зеленська додала, що дітей доводиться повертати за допомогою союзників, адже рф не йде на прямий контакт з українською стороною.

"От чому важлива співпраця світу. От чому я так сподіваюся на коаліцію для порятунку викрадених дітей, яку запропонувала створити Канада місяць тому і яка скоро має запрацювати", - наголосила перша леді.

Крім того, серед викрадених дітей є частина сиріт або позбавлені батьківської опіки.

"Нашою принциповою позицією має стати те, що після повернення на батьківщину їх має зустріти родина. Нехай прийомна, але справжня", - підсумувала Зеленська.

Нагадаємо, що у полоні російської федерації перебувають 28 тисяч мирних жителів України. 

Як  писав "Ми-Україна" раніше, російська федерація насильно вивезла з України 19 540 неповнолітніх. Озвучена цифра охоплює лише тих дітей, депортація яких була офіційно підтверджена. 

Головне