Українець Михайло Романчук став бронзовим призером чемпіонату Європи з плавання на короткій воді

Українець Михайло Романчук став бронзовим призером чемпіонату Європи з плавання на короткій воді

Український плавець Михайло Романчук виграв бронзову медаль на чемпіонаті Європи з плавання на короткій воді. У румунському Отопені наш спортсмен фінішував третім на дистанції 1500 м вільним стилем.

Виграв заплив ірландський спортсмен Деніел Віфен - він подолав дистанцію за 14.09,11 хв. "Срібло" здобув француз Девід Обрі - він проплив за 14:21,78 хв. А Романчук показав результат у 14:22,18 хв.

Здобута Михайлом медаль є першою нагородою збірної України на цьогорічному чемпіонаті, та другою нагородою плавця на такій дистанції в рамках Єврочемпіонату.

Крім того, це перші змагання Михайла Романчука за чотири місяці. Востаннє український плавець виступав ще на Чемпіонаті світу-2023, який проходив у липні в Японії. 

Нагадаємо, Україна вперше в історії здобула два "золота" на Чемпіоні світу з шашок-100. В Кюрасао українські спортсмени Юрій Анікеєв і Вікторія Мотрічко вибороли чемпіонські титули у чоловічому і жіночому змаганнях відповідно.

Як повідомляли "Ми-Україна", міністр молоді та спорту Матвій Бідний виступив проти допуску російських та білоруських спортсменів до Олімпіади у Парижі навіть під нейтральним прапором. Він вважає, що навіть допуск росіян під нейтральним прапором до Олімпійський ігор стане символом їхньої підтримки війни рф в Україні.

Головне